5,0 (0)

Favorilere Eklendi

Favorilerime Git

Aldente Çelik Düdüklü Tencere 7lt

Marka
Ürün Kodu: MNR0619
Model MNR0619

  Tükendi!  

Düdüklü Tencere 7lt Aldente

7lt Düdüklü Tencere .
Paslanmaz çelikten üretilmiştir.
Homojen ısı iletimi sağlayan alüminyum kapsül taban.
El yakmayan ergonomik bakalit kulplar.
İndüksiyon ocağı dahil tüm ocak tiplerinde kullanılabilen gövde.
Paslanmaz çelik ürünlerde de Aldente, yanmaz yapışmaz ürün grubunda olduğu gibi hammaddeden nihai ürüne kadar üretimin her aşamasında kaliteye büyük önem vermektedir.

Düdüklü Tencere Nedir?

 

Düdüklü tencere temel olarak basıncı düşürüp, yemeğin pişme süresini hızlandıran bir mutfak ürünüdür. Yemeğin cinsine göre bu süre bazen yarıya bazen de üçte bire kadar inebilmektedir. Adım adım kontrol gerektiren düdüklü tencere, kullanırken dikkat de istemektedir. Bu nedenle bilmeden kullanmak tehlikeli olabilmektedir. Tencerenizin ocağa konmadan önce temiz olduğundan emin olmalısınız. Özellikle havalanma kısmı temiz değilse sıkıntı yaşarsınız. Yeterince temiz olduğunu gördükten sonra içine yemeğinizi doğrayıp koyabilirsiniz. Sonrasında kapağı kapatarak pişirme aşamasına geçebilirsiniz. Her adımda düdüğü ve basıncı kontrol etmeyi unutmamalısınız.

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

 

Gereken besinleri düdüklü tencerenizin içine koyduktan sonra bir miktar su ile doldurun. Arkasından tencerenizi ocağa koyarken üzerinde bulunan düdüğü doğru şekilde konumlandırın. Eğer düdük aşağı ya da yana doğru bırakılırsa bu durumda hava alma durumu engellenmiş olur. Dolayısıyla düdüklü tencerenin basıncı sıkışır. Buna engel olmak için tencerenizin düdüğünü yukarıya doğru kaldırmayı unutmamalısınız. Altını yakmadan önce konumu düzenleyip daha sonra ateşe koymalısınız.

Düdüklü tencere, içinde pişen yemeği haber veren bir tenceredir.  Tencerenin düdüğü bunu anlamanıza yardım edecektir. Yemek bir süre ateşte kaldıktan sonra tencerenin düdüğü ötmeye başlayacaktır. Ötme anında bir dakika kadar buhar çıkışına izin vermelisiniz. Aynı şekilde ötme de devam edecektir. Daha sonra düdüğü aşağı doğru indirmeniz yeterli olacaktır.

Hava çıkmasını beklemeden düdüğü aşağı indirirseniz tencereniz tehlikeli olabilir. 1 dakikalık sürenin sonunda yemeğinizin biraz daha ocakta kalmasını istiyorsanız ocağın altını muhakkak kısmalısınız. Bu şekilde yavaş yavaş daha lezzetli pişirecektir.

Konulan su miktarının yemeğin geç pişmesine ve basınç oluşturmasına sebep olacak kadar fazla olmamasına özen gösterilmelidir. Eğer tencerenizin içine çok fazla su koyarsanız buharın iç kısımda sıkışıp kalmasına neden olursunuz. Bu nedenle az koyarak en az 1/3’ünün boş kalmasını sağlamalısınız. Bu şekilde rahatça kullanıp pişirebilirsiniz. Üstelik içinde çok fazla su olmadığında yemeğiniz daha besleyici ve lezzetli olacaktır.

Pişirdikten Sonra Düdüklü Tencere Nasıl Açılmalıdır?

 

Yemeğinizin pişirme süresi sona erdiğinde altını kapatabilirsiniz. Bir süre altı kapalı şekilde ocakta kalmasına izin vermelisiniz. Ocağın altını kapatmış olmanız yeterli değildir. Birkaç dakika daha içerde kaynama ve pişme devam edecektir. Kaynarken basınçla patlamasına neden olabilirsiniz. Buna engel olmak için birkaç dakika daha kalmalı ve kendi kendine biraz soğumalı.

Buhar dağıldıktan sonra tencerenizin düdüğünü yeniden dik konuma getirmelisiniz. Düdüğün içerideki havayı tamamen boşaltmasını beklemeden asla açmamalısınız. Aksi halde basınç tehlikeli olacaktır. Tencerenin buharı tamamen dağıldıktan sonra kapağı açabilirsiniz.

Düdüklü Tencere Kapağı Açılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Piştikten sonra tencerenin içinde bulunan buharı tamamen boşalttığınızda kapağı açmanız mümkün hale gelecektir. Ne var ki kapağı hemen açmanız tehlikeli olabilir. İçeride sıkışıp kalan hava olma ihtimaline karşı kapağı önce sadece yanlardan oynatmalısınız. Çok az araladıktan sonra havanın yan kısımlardan çıktığına emin olmalısınız. Sonrasında kapağın yarısını ve tamamını çıkarabilirsiniz. Tencerenin soğuması işinizi kolaylaştırabilir. Bu nedenle acele etmeden önce bir süre beklemelisiniz.



BENZER ÜRÜNLER